Ingrediencie pre sušienkový korpus:
1 balenie sušienok (odporúčame Zuzanky)
1 PL kokosového oleja
1PL kakaa
Ingrediencie na plnku:
1 zlatý klas
2ks bezmliečkej kyslej smotany (odporúčame Lidl – Planton alebo Dr. Oether – Creme Vega)
300ml rastlinného mlieka
1 celá vanilka
Šťava z ½ citróna
Kôra z jedného citróna
80g práškového cukru (podľa chuti môžete pridať viac alebo menej)
Ingrediencie na čokoládovú polevu:
80g tmavej čokolády
1 PL kokosového oleja
Rastlinná smotana na zriedenie
Postup:
Sušienky dáme do mixéra a rozdrvíme na jemnú múku.
Pridáme kakao a kokosový olej.
Všetko spolu dobre premiešame a roztlačíme do okrúhlej formy, vyloženej papierom na pečenie.
Vložíme do rozohriatej rúry na 180° a pečieme približne 5-8 minút.
Vo väčšej miske zmiešame kyslú smotanu, vanilku, cukor, citrónovú šťavu a kôru.
V menšej miske zmiešame 300ml rastlinného mlieka so Zlatým klasom a primiešame k smotane.
Celú zmes spolu vymiešame a vylejeme do formy s predpečenými sušienkami.
Cheescake pečieme na 170°C približne 45 minút.
Cheescake je dopečený vtedy, keď sú okraje pevné, no stred je stále roztrasený.
Pripravíme si čokoládovú polevu.
Nad parou roztopíme čokoládu s kokosovým olejom. Keď sa roztopí, pridáme rastlinnú smotanu a polevu vylejeme na cheescake.
Keď cheescake vychladne, podávame ho s čerstvým ovocím.