Zeleninový kuskus

Ingrediencie:

200 g kuskus
Trochu oleja
Dve jarné cibuľky
4 PL slnečnicových semienok
Červená fazuľa alebo cícer v plechovke
5 ks cherry paradajok
4 PL kukurice
4 PL hrášku
1 väčšia mrkva
1 PL paradajkový pretlak
Soľ, čierne korenie, zeleninový vývar, sušené bylinky
Trochu sójovej smotany na zriedenie, strúhaný vegan syr

Postup:

Kuskus nasypeme do misky a zalejeme horúcim zeleninovým vývarom (alebo len čistou vodou) cca 1 cm nad kuskus a necháme bokom.

Na panvicu pridáme trochu oleja a na krúžky nakrájanú jarnú cibuľku (aj so zelenou časťou).

Keď bude cibuľka jemne opražená, pridáme slnečnicové semienka a trochu soli a spolu ešte popražíme dozlatista.

Pridáme pokrájané paradajky, mrkvu, fazuľu, cícer, kukuricu, hrášok, korenie a sušené bylinky.

Spolu povaríme cca 5 minút a pred dovarením pridáme paradajkový pretlak.

Pridáme uvarený kuskus a všetko spolu premiešame.

Ak je to potrebné, dochutíme podľa chuti a zriedime smotanou.

k máte akúkoľvek zeleninu alebo šampiňóny, môžete ju pridať do zmesi.

Môžeme podávať posypané vegan syrom.

Autor receptu:

Fotografia:

— Prečo NFI? —

Citát od Hippokrata na hlavnej stránke NFI protokolu "Nech jedlo je vaším liekom a liek je vaším jedlom".

Už Hippocrates, otec medicíny, pred naším letopočtom vedel že strava ktorú konzumujeme môže naše ochorenia spôsobiť, ale ich aj vyliečiť. NFI protokol je toho priamym dôkazom. Vyskúšajte aspoň dva týždne. Vaše telo Vám bude za to vďačné.

Pred a po NFI

Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Marta Matisová pred a po NFI protokole
Marta Matisová pred a po NFI protokole