Ingrediencie:
250g hnedých šampiňónov (pečiarka záhradná)
2 PL rastlinné maslo (napr. Flora)
2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
1 malá červená cibuľa nakrájaná na drobno
30g PANKO strúhanka (Panko strúhanka je vyrobená z chleba bez použitia kôrky. Sú to veľké vzdušné vločky, ktoré tak dodajú jedlu ľahkosť a chrumkavosť.)
1 PL čerstvého tarragonu (bylinka známa tiež ako estragón); (ak nemáte, nahraďte čerstvým koriandrom)
1 ČL rozmarínu alebo inej bylinky podľa vášho výberu
soľ
čierne korenie (čerstvo pomleté)
Postup:
Rúru predhrejte na 180°C.
Rastlinné maslo roztopte a zľahka na ňom popražte nakrájanú cibuľu so štipkou soli (len kým nezačne mäknúť).
Zo šampiňónov opatrne vyrežte stopky a nakrájajte ich na drobno. Spolu s pretlačeným cesnakom ich pridajte do panvice s cibuľou a popražte ďalšie 3 minúty.
Do panice primiešajte bylinky, dochuťte soľou a čiernym korením a dobre premiešajte.
Hlavičky šampiňónov vyplňte pripravenou zmesou a rozložte na plech zľahka potretý repkovým olejom a pečte zhruba 15 minút.
Servírujte teplé.