Fazuľu s paprikami a tofu v paradajkovej omáčke je možné i zamraziť.
Ingrediencie (na 6 porcií):
180 g tofu natural
1 žltá cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 žltá hrubostenná paprika (nakrájajte na malé kocky cca 1 x 1 cm)
1 zelená hrubostenná paprika (nakrájte na malé kocky cca 1 x 1 cm)
1 väčšia mrkva (nakrájajte na malé kocky)
1 konzerva krájaných paradajok (400 g) alebo 3 celé paradajky
1 konzerva bielej fazule v slanom náleve (240 g/ 400 g)
500 g pasírovaných paradajok
1 PL sušaného oregana
soľ
čerstvé paradajky na servírovanie
Postup:
- Cibuľu skaramelizujeme na malom množstve repkového oleja, ideálne celkom bez oleja. Postup karamelizácie cibule bez oleja nájdete tu. Keď je cibuľa takmer opražená, pridáme pretlačený cesnak a ešte chvíľu popražíme.
- Do hrnca pridáme krájané paradajky, nakrájanú mrkvu, žltú a zelenú papriku a všetko spolu asi 10 – 15 minút povaríme.
- Zatiaľ si nakrájame tofu na kocky a krátko ho obvaríme v slanej vode. Scedíme ho a následne pridáme k zelenine.
- Napokon pridáme pasírované paradajky, bielu fazuľu, ktorú sme predtým prepláchli vodou a dochutíme soľou a oreganom. Všetko spolu povaríme ešte ďalších 5 – 10 minút.
- Keď je jedlo hotové, naservírujeme ho a ozdobeníme čerstvo nakrájanými paradajkami. Podávame ho s prílohou, ktorú máte uvedenú na Vašom NFI protokole.
Poznámka: Fazuľa s paprikami a tofu v paradajkovej omáčke sa na NFI protokole môže vyskytovať s nasledujúcimi prílohami. Prosím, vždy presne dodržiavajte prílohu, ktorú sme Vám predpísali na Vašom osobnom NFI protokole.
- zemiaky
- quinoa
- ryža