Vyskúšajte jednoduchú, chutnú cícerovú polievku s hubami a zeleninou. Odporúčame ju zaradiť do jedálnička po ukončení nasledovania NFI protokolu.
Ingrediencie (na 4 litre polievky):
1 stredne veľká žltá cibuľa
2 strúčiky cesnaku
250 g hnedých šampiňónov
4 stredne veľké mrkvy
5 stredne veľkých zemiakov
2 konzervy cíceru (480 g bez nálevu)
2 PL zeleninového vývaru alebo vody
soľ (kamenná)
čierne korenie
1 ČL sladkej mletej červenej papriky
1 ČL mletej rasce
čerstvá petržlenová vňať
Postup:
- Nadrobno nakrájanú žltú cibuľu skaramelizujte na sucho (návod na karamelizáciu cibule bez oleja nájdete na TU). Keď je cibuľa takmer opražená, pridáme pretlačený cesnak a ešte chvíľu popražíme.
- Zaprášime mletou rascou, pridáme na menšie kúsky nakrájané hnedé šampiňóny, nakrájanú mrkvu, podlejeme zeleninovým vývarom a asi 2 – 3 minútky popražíme.
- Pred dovarením pridáme ešte červenú papriku sladkú a nakrájanú petržlenovú vňaťku. Prilejeme vodu na želateľnú hustotu a dochutíme mletou rascou a soľou. Cícerovú polievku s hubami môžeme podávať.
Alternatíva: namiesto hnedých šampiňónov môžete použiť aj hlivu ustricovú, prípadne skombinovať oba druhy húb pol na pol.