Ingrediencie na placky:
850g zemiakov (nakrájajte na kocky)
2 PL repkového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 červená cibuľa nakrájaná na drobno
1 ČL červenej papriky
štipku čili korenia
šťava z 1/2 limetky
hrsť nasekanej koriandrovej vňate
100g uvarenej quinoi
soľ
čierne korenie (čerstvo pomleté)
Ingrediencie na omáčku:
3-4 PL kokosového jogurtu (ALPRO Classic Coconut – sójový desert s kokosom)
1/2 čerstvej čili papričky (zbavte jadierok a nasekajte na drobnúčko)
šťava z 1/2 limetky
hrsť nasekanej koriandrovej vňate
soľ
čierne korenie (čerstvo pomleté)
Variácia: ak by bola chuť kokosového jogurtu pre Vás veľmi výrazná, môžete nahradiť i sojovým dezertom ALPRO Natural.
Rúru predhrejte na 200°C.
Zemiaky pokrájajte na kocky a uvarte v osolenej vode.
Na panvici si zohrejte repkový olej a orestujte červenú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridajte červenú papriku, čili, limetkovú šťavu a čerstvý koriander. Všetko premiešajte a povarte 1-2 minúty.
Uvarené zemiaky sceďte a pretlačte. Premiešajte s pripravenou zmesou cibule a korenín. Pridajte uvarenú quinou, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešajte a vyformujte asi 6 placiek.
Placky umiestnite do keramickej misy vytretej repkovým olejom a pečte zhruba 40 minút. Obráťte zhruba uprostred pečenia.
Postup prípravy omáčky:
Všetky ingrediencie na omáčku jednoducho len premiešajte v miske.