Ingrediencie na náplň:
175 g divokej ryža (wild rice) – môže byť aj miešaná s bielou
1 malá cuketa (nastrúhaná)
125 g vlašských orechoc (nasekané na drobno)
1/4 červenej cibule
75 g ríbezlí (červené alebo čierne – sušené alebo mrazené)
1 PL repkového oleja
soľ
čierne korenie (čerstvo pomleté)
Ingrediencie na omáčku:
60 kešu orieškov (namočte na 4 hodiny do vody)
60 ml vyžmýkaného citrónu (asi 2 citróny)
2 PL tahini pasta
1 strúčik cesnaku
soľ
1 PL nutričných kvasníc
čierne korenie (čerstvo pomleté)
1 PL čerstvej petržlenovej vňate
1 malá šalátová uhorka – nešúpte (nastrúhaná)
1 PL čerstvej mäty
Postup:
Rúru predhrejte na 190°C a na plech si vystrihnite papier na pečenie.
Ryžu uvarte podľa návodu. Ak máte divokú ryžu, tá si vyžaduje dlhšie varenie.
Vo veľkej miske zmiešajte dohromady uvarenú ryžu, nastrúhanú cuketu, vlašské orechy, cibuľu, ríbezle, olej, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešajte.
Papriky rozkrojte na police a vnútro vyčistite. Naplňte ich pripravenou ryžovou zmesou a pečte v rúre asi 45 minút.
Postup prípravy omáčku:
Zlejte vodu z kešu orieškov (nepoužívajte ju).
Do mixéra dajte kešu oriešky, citrónovú šťavu, 60ml vody, tahini pastu, cesnak, nutričné kvasnice, petržlenovú vňať, mätu, soľ a čierne korenie. Všetko dohromady zmixujte do hladka. Do omáčky zamiešajte nastrúhanú šalátovú uhorku.