Majonéza bez vajec a bez oleja

Vegánska majonéza v malom sklenenom pohári. Na ňom je položená kávová lyžička plná maojonézy. Za pohárom vpredu je malá miska s cícerom a vzadu miska so soľou.
Ingrediencie:

280g tofu alebo 1 pohár kešu orieškov namočených na 3 hodiny vo vriacej vode + 1/2 pohára sójového mlieka
2 PL citrónovej šťavy (zhruba 1 celý citrón)
1 PL jablčného octu
2 ČL Dijonskej horčice
1 ČL cukru alebo javorového sirupu
1/2 ČL cibule v prášku (ak chcete)
1/4 ČL cesnaku v prášku (ak chcete)
soľ
čierne korenie
sójové mlieko na zriedenie – ak bude treba

Postup:

Ak používate kešu oriešky, najskôr ich sceďte z vody.

Všetky ingrediencie okrem soli a čierneho korenia v mixéry vymixujte do hladka.

Podľa chuti pridajte soľ, čierne korenie a prípadne viac citrónovej šťavy.

Ak sa vám majonéza zdá príliš hustá, pridajte sójové mlieko.

Alternatíva:

Namiesto 1/2 pohára sójového mlieka pridajte 1/4 pohára aquafaby (voda ktorú ste zliali z konzervy cíceru) + 1/4 pohára vody.

Autor receptu:

Fotografia:

— Prečo NFI? —

Citát od Hippokrata na hlavnej stránke NFI protokolu "Nech jedlo je vaším liekom a liek je vaším jedlom".

Už Hippocrates, otec medicíny, pred naším letopočtom vedel že strava ktorú konzumujeme môže naše ochorenia spôsobiť, ale ich aj vyliečiť. NFI protokol je toho priamym dôkazom. Vyskúšajte aspoň dva týždne. Vaše telo Vám bude za to vďačné.

Pred a po NFI

Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Marta Matisová pred a po NFI protokole
Marta Matisová pred a po NFI protokole