Ingrediencie (2 litre):
1 stredne veľká žltá cibuľa
mrkva
biele zemiaky
pohánka
zeleninový bujón
soľ (kamenná)
čierne korenie celé
Postup:
- Cibuľku si skaramelizujeme na sucho (návod TU). Pridáme na kocky nakrájanú očistenú mrkvu a chvíľu za občasného miešania opekáme.
- Zalejeme vodou a pridáme nakrájané zemiaky. Ochutíme zeleninovým bujónom, soľou a čiernym korením.
- Keď je zelenina polomäkká, dosypeme pohánku.
- Po dovarení ešte podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.
Alternatíva po ukončení NFI protokolu: namiesto pohánky môžete použiť jačmenné krúpky (stredné). Pridajte ich do polievky hneď na začiatku, nakoľko sa dlhšie varia. Po ukončení NFI protokolu môžte pridať aj ďalšie druhy zeleniny (napr. petržlen, kaleráb) a na dochutenie pridať aj bobkový list.
Recept na Zeleninovú polievku s pohánkou môžete nájsť aj v našej knihe „Stravou k zdraviu“ na strane 88-89.