Vrcholový manažér Vladimír

Vrcholový manažér pán Vladimír (61) bol sedem rokov „klasickým“ cukrovkárom. Denne užíval až šesť tabletiek na diabetes. Keďže rád jedol i nezdravé jedlá, jeho hmotnosť sa postupne zvyšovala.

Pán Vladimír spočiatku neveril, že by sa len vhodnou úpravou stravy mohol zbaviť liekov na diabetes, schudnúť, zlepšiť si tlak krvi, znížiť hodnoty cukru aj cholesterolu. Keď ho však na diabetologickom kongrese oslovila MUDr. Janka Lejavová a autor NFI protokolu David Hickman ako vhodného adepta a podrobne mu celý projekt vysvetlili, rozhodol sa ísť do toho.

Po piatich mesiacoch sa ukázalo, že to bolo správne rozhodnutie. NFI protokolom sa mu otvorila nová cesta. Zbavil sa nadbytočných kíl, v priebehu 22 týždňov mu hmotnosť klesla o krásnych 21 kg. Obával sa, že pri strate kíl stratí i kondíciu, opak však bol pravdou. Dominantne mu ubúdala tuková hmota, nie svalová. Typická ranná hodnota cukru, ktorá bola 7,8 mmol/l sa mu upravila na 5,6 mmol/l . Výrazný pokles glykémií ukázala kontrola glykovaného hemoglobínu v krvi po dvoch mesiacoch nasledovania NFI protokolu. MUDr. Lejavová mu tak po 9-tich týždňoch začala znižovať dávky antidiabetík. Postupne prišlo k ich ich úplnému vysadeniu. Pánovi Vladimírovi sa upravil i lipidový profil, predtým vysoký cholesterol sa dostal na ukážkové hodnoty. Znížil sa mu tlak krvi, z hodnoty 145/85 sa za pár dní dostal do normálu. Pulzová frekvencia mu klesla z 80 na 60.

Pán Vladimír si veľmi váži si svoj dosiahnutý zdravotný stav, preto sa po skončení nasledovania NFI protokolov rozhodol, že sa už nikdy nechce vrátiť k pôvodnému stravovaniu. Obľúbil si zdravé, zeleninové jedlá. Celozrnné bezvaječné cestoviny s hnedými hubami, zeleninou a tofu, ktoré boli v NFI protokole dokonca teraz patria k jeho najobľúbenejším jedlám.

Podľa slov pána Vladimíra, počas nasledovania NFI protokolov ho samotného prekvapilo, že mu všetky jedlá chutili a nič nejedol so sebazaprením. Nenaplnili sa ani jeho prvotné obavy z pocitu hladu. Tak ako mu na začiatku vysvetlil i autor projektu, NFI protokol nie je o množstvách a hladovaní, ale o chémii a zložení jedla. Po jedle sa tak cítite zasýtení, ale s pocitom ľahkosti.

— Prečo NFI? —

Citát od Hippokrata na hlavnej stránke NFI protokolu "Nech jedlo je vaším liekom a liek je vaším jedlom".

Už Hippocrates, otec medicíny, pred naším letopočtom vedel že strava ktorú konzumujeme môže naše ochorenia spôsobiť, ale ich aj vyliečiť. NFI protokol je toho priamym dôkazom. Vyskúšajte aspoň dva týždne. Vaše telo Vám bude za to vďačné.

Pred a po NFI

Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Janka Brezinová - NEDU Ľubochňa
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Peter P. (Prvý NFI pacient)
Marta Matisová pred a po NFI protokole
Marta Matisová pred a po NFI protokole